Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Je zajímavé, že včera v Českém rozhlase komentátor odpoledne ve zprávách říkal, že při zběžném průzkumu mezi obyvateli Horního Jiřetína bylo 75% pro své domy prodat a přestěhovat se jinam kde to bude mimo jakékoliv limity a budou mít jednou pro vždy pokoj. To znamená, že ti co tvrdí opak jsou asi jako naši snědí spoluobčané využívající slabosti většiny k silovému prosazení svých požadavků....Jiřetín ma cca 570 domů, těch 25% je 140 domů u kterých ale není 100% jisté že je jejich majitelé nechtějí prodat, chtějí je třeba vyměnit za jiný dům nebo pozemky atd. Reality bývá vždy velmi odlišná od toho co snese web nebo tištěné noviny.

0 0
možnosti
MP

stejně je zajímavý, jak se všichni pořád zastávají lidí z Horního Jiřetína a to, že zaměstnanci bojují o svou práci je kritizováno. Já tím netvrdím, že hornojiřetínští nemají právo bojovat za svou vesnici a své domovy, ale úplně stejné právo mají horníci a jiní zaměstnanci bojovat za svou práci.

0 0
možnosti
IH

Nemyslíte, že je dost zásadní rozdíl mezi hledáním práce a kompletním zařizováním nové existence (i s hledáním práce)?

0 0
možnosti
IH

Mě tedy fascinuje pokrytectví a sobectví odborářů. Ohání se pracovními místy, přitom ty lidi, co tam dneska ještě bydlí a co chtějí vyhnat někam pryč, ty si v novém bydlišti nebudou muset hledat novou práci?

0 0
možnosti
Foto

Nezlobte se, ale tohle je lichý argument. Ty lidi by přece nikdo násilně nestěhoval někam do Karviné nebo Českého Krumlova. Nepochybně by si mohli vybrat lokalitu v blízkém okolí. Většina těch lidí stejně určitě pracuje v Litvínově nebo Mostě.

0 0
možnosti
Foto

Taky mi to přijde až šílené. Jde o hrozně vážnou věc, která ovlivní budoucnost na spoustu let dopředu. Čekala bych výpočty, argumenty a opravdu vyfutrovanou koncepci. Místo toho vidím a slyším jen nerozhodnou vládu, která se všelijak ohýbá pod křikem zejména ekologů. Chápu, že je uhlí z pohledu ekologie problematické, ale to je jádro taky a navíc může mít mnohem fatálnější důsledky v případě nějakého problému. Pak jsou obnovitelné zdroje, ale ty jsou u nás zatím především jeden velký tunel.

1 0
možnosti
Foto

Každý rozumný podnikatel má nějakou perspektivu rozvoje.

Naše vlády? Darmo mluvit.

1 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 861x
Přímo hovořící a píšící čtyřicátník, kypící dávkou sebeironie a krutého realismu. Nemající v oblibě nesmyslné utrácení státních peněz za pseudoekologická řešení, která stojí mnohdy více než případné "škody".

Seznam rubrik