Jan Svoboda

Podprahové vnímání islámského teroru

4. 02. 2015 13:45:00
Několik posledních měsíců vstřebává západní civilizace pravidelný přísun obrazového materiálu zobrazujícího popravy nepřátel takzvaného islámského státu. Autoři mají jasný cíl a tím je ukázat, že na životě jednoho člověka jim nezáleží. S rostoucím množstvím těchto středověkých vzkazů, se snižuje účinnost a ti, kterým jsou nechutné obrázky a videa určeny, přestávají kroutit hlavami a obracet oči v sloup při pohledu na těla bez hlav.

Další úrovní se tedy nyní stalo upalování za živa. Většina nejsledovanějších mediálních serverů, včetně youtube a vimea, původní nesestříhaný dokument neumožnila publikovat. Je otázka zda je to dobře a zda by nebylo lepší ukázat, co vše se ve jménu víry dá dělat. Upalování není totiž pro Evropany nic nového a mají s ním velkou zkušenost. Po deseti upálených ubožácích, přestane fungovat i tento druh skryté výhružky, snažící se nám vnutit myšlenku, že nemáme před islámem kam utéci. Pravda můžou přijít na řadu další postupy, nám dobře známé z návštěv hradů a zámků jako bylo třeba natahovací kolo, nabodávání na tupý kůl, stahování z kůže za živa nebo ponořování do vroucí vody či oleje. Variant je nespočet, výsledek vždy stejný – varovat ostatní, že pokud nebudou poslušní skončí jednou stejně.

Na toto vše se dá z pozice zhnuseného televizního diváka zvyknout. Bohužel, lidské vnímání se dá otupit a co před časem bylo nepřijatelné, stává se normou. Daleko horší a nebezpečnější je však podprahová informace, která se díky tomu skrytě zaryje do našich duší a našeho vnímání islámu jako něčeho zcela nepatřičného. Je to správné, nebo nebezpečné?

Věřících muslimů je na celém světě asi 23% celkové populace nebo-li 1,6 miliardy. Téměř všichni se dělí na sunnity (80%) a šiíty (20%). Pokud bude křesťanský svět trvale zásobován morbidními vzkazy, dříve nebo později dojde na obrovskou konfrontaci mezi křesťanstvím a islámem. A jak již z historie víme, nic není bez příčiny a ukrytého úmyslu. Ten úmysl, či záměr mě osobně zatím uniká. Kdo by měl největší prospěch z války mezi náboženstvími?

Pokud bychom své životy žily na barevných stránkách komiksů, vítězem by byla asi Stark Industries.

Autor: Jan Svoboda | karma: 14.89 | přečteno: 902 ×
Poslední články autora