Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rudá záře byla hlavně v počátcích privatizací všeho druhu a její otcové a hybatelé byli opravdu komunisté - namátkou Kočárník, Dlouhý, Dyba, Tříska.....ale pak se zapojil i dělný lid jako Kožený, Rittig, Janoušek, Krejčíř, Pitr, Kocáb, Dalík a z politiků třeba Kalousek, Bém... To už nebyli komunisté a snad ani svazáci.;-D;-D

A i Schwarzenbergova restituce je velmi kouzelná a ten pán komunistou rozhodně nebyl a není. Čest jejich práci.;-)

0 0
možnosti

Pane Svobodo, uplatňování kolektivní viny je špatně vždy. Ovšem daleko horší je, když se skutečná vina svalí na někoho jiného a skuteční viníci se smějí. Zřejmě tomu tak bylo a stále ještě je i v tomto případě. Navíc Tykač jakožto miliardář je krásný terč, protože každý závistivec si hned řekne: má prachy, ten si nakradl. 

Každopádně všichni, kdo tvrdí, že lustrační zákony jsou přežitek, je buď sám stbáckej šmejd a nebo totální naiva, protože stbáci jsou dodnes rozlezlí všude a stále škoděj.

0 0
možnosti
Foto

Tak jsem se ve velmi obsáhlém a podrobném rozboru nedočetl nic o kolektivní vině, naopak jsem se dočetl, že Tykač je znovu obviněn.

Je to tak správně?

0 1
možnosti
Foto

Já jsem to pochopila, že není...ale vzhledem k neuvěřitelným kotrmelcům, které během toho všeho jsou už nevěřím naší justici ani ň. Jak má obyčejný člověk potom fungovat s pocitem, že špatné rozhodnutí politika nebo někoho z justice nebude nikdy řešeno?

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 861x
Přímo hovořící a píšící čtyřicátník, kypící dávkou sebeironie a krutého realismu. Nemající v oblibě nesmyslné utrácení státních peněz za pseudoekologická řešení, která stojí mnohdy více než případné "škody".

Seznam rubrik